skip to Main Content
Vitamine D-rijk Voedsel Om Toe Te Voegen Aan Uw Dieet

Vitamine D-rijk voedsel om toe te voegen aan uw dieet

Vis, paddenstoelen en verschillende verrijkte voedingsmiddelen kunnen u helpen om uw zonneschijnvitamine te krijgen. Krijgt u voldoende vitamine D in uw dieet? Deze voedingsstof is belangrijk voor het kweken van gezonde cellen, houdt uw immuunsysteem zoemend om ziekten te voorkomen en helpt bij de opname van calcium, zodat uw botten sterk blijven.

Sockeye zalm

Zalm is niet alleen een geweldige optie als je op zoek bent naar eiwitten om aan je dieet toe te voegen, maar het is ook rijk aan de Sunshine Vitamine. Volgens de NIH heeft 3 oz gekookte rode zalm ongeveer 447 IU vitamine D. “Naast vitamine D is zalm een ​​geweldige aanvulling op ieders dieet, omdat het ook een goede bron is van gezonde eiwitten en omega-3 vetzuren zuren ”, zegt Zanini. Volgens de NIH bieden vissen twee essentiële omega-3 vetzuren aan: eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur, dat je door voedsel moet halen.

Geniet van Swordfish

Zwaardvis is een andere favoriet van Zanini’s. Drie gekookte ounces bieden 566 IE per portie, wat u bijna op de dagelijkse aanbevolen inname van vitamine D brengt, volgens de NIH. ‘De American Heart Association [AHA] raadt aan om minstens twee porties vis per week te eten, en deze vis is veelzijdig en lekker’, voegt ze eraan toe. De AHA adviseert kinderen en zwangere vrouwen om grote vissen, zoals zwaardvis, te vermijden, omdat ze meer kwikbesmetting hebben dan kleinere, minder langlevende soorten.

Champignons

Hoewel paddenstoelen van nature niet veel vitamine D bevatten, worden sommige met UV-licht behandeld, waardoor ze een grotere dosis van de voedingsstof krijgen. De vitamine D-hoeveelheden variëren afhankelijk van de hoeveelheid UV-licht waaraan de paddenstoelen worden blootgesteld, volgens de Agricultural Research Service. Een portie heeft tussen de 124 en 1.022 IE per 100 gram (g). Kwekers zoals Monterey Mushrooms produceren variëteiten met veel vitamine D, maar je moet de etiketten lezen. Als je ze eenmaal hebt, voeg dan gebakken champignons toe aan eieren of vis voor een maaltijd die nog rijker is aan vitamine D.

Versterkte melk

Behalve dat het een uitstekende bron van calcium is, heeft 8 vloeibare ounces (fl oz) melk tussen 115 en 124 IU vitamine D, merkt de NIH op. Zorg ervoor dat u het label van uw favoriete merk controleert voor het exacte bedrag. Versterkte plantaardige melk, zoals soja en amandel, kan ook vergelijkbare hoeveelheden vitamine D bevatten. Geniet van een koud glas van 8 oz van uw favoriete versterkte melk, meng het tot een smoothie of gebruik het om uw keuze aan koffiedrank op te zwepen.

Versterkte melk

Sardines

Het kopen van verse vis kan prijzig zijn. Als dat je tegenhoudt, probeer dan ingeblikte sardines. Ze zijn betaalbaarder dan andere soorten vis en bevatten veel eiwitten, hart-gezonde omega-3-vetzuren, calcium en vitamine D. Twee sardines uit een kunnen 46 IE van de vitamine of 12 procent van uw dagelijkse waarde bieden , volgens de NIH. De onderschatte vis werkt goed op salades, maar ook in pastasauzen en stoofschotels.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *